Beneficiile sucurilor de legume

Sucurile stoarse de legume aduc un aport de vitamine si minerale. Daca le-am consuma cu tot cu fibre nu am putea sa mancam o cantitate asa mare.
In cazul fructelor aceste pot fi in cel mai bun caz date in blender unde le raman si fibrele. Acestea sunt necesare pentru a incetini absorbtia zaharului in sange, duc la rezistenta la insulina, iar excesul de zahar are efecte oxidante si inflamatoare direct in sange care ajunge in tot corpul.
Exceptia o fac lamaine si lime care nu contin mai deloc zahar sau fructoza care provoaca probleme metabolice amintite mai sus. De asemenea sunt ideale de adaugat in sucuri pentru a contrabalansa gustul amar al legumelor cu frunze verzi intens care au cel mai mare continut de nutrienti.

O parte din legume trebuie manancate cu tot cu fibre, care au multe beneficii de sanatate: scad absorbtia glucidelor, scad colesterolul, previn constipatia si problemele cu hemoroizii.

Beneficiile sucurilor de legume

  1. Sucurile ajuta la absorbtia nutrientilor din legume. Acest lucru este important deoacere majoritatea nu mai avem o digestie perfecta dataorita alimentatiei procesta si alegerilor proaste dea lungul anilor.
  2. Te ajuta sa consumi cantitatile optime de legume intr-un mod rapid.  Recomandarea este sa consumam aproxiativ 0.5kg de legume la 22kg de greutate corporala pe zi. Consumul unei cantitati mari de legume nu este usor pentru toata lumea, dar poate fi realizat usor cu un pahar de suc de legume proaspat stors.
  3. Poti adauga o varietate mai mare de legume in dieta. Multa lume consuma acelasi tip de salata in fiecare zi din obisnuinta. Ideal ar fi sa diversificam cat mai mult alimentatia pentru a evita carente. In sucurile de legume puteti adauga o varietate mai mare de legume, decat cele care va plac sa le mancati in mod normal crude.

Daca v-ati hotarat sa incepeti sa consumati sucuri de legume, si nu aveti un storcator, cele mai bune sunt cele prin presare cu as melcat vertical. Fata de cele centrifugale produc un suc de o calitate mult superioara, rezista in timp mult mai mult si nu fac nici zgomot.

Sucul de legume nu este o masa completa

Este important de mentionat ca sucurile de legume continut foarte putine proteine si nu contin deloc grasimi, asa ca de la sine nu este un aliment complet si prin urmare ar trebui utilizat ca si supliment fata de o alimentatie normala.
Exceptand cazul in care tineti vreo cura de detoxificare cu sucuri de legume, nu este indicat sa inlocuiti mesele normale cu sucuri de fructe si legume. Ideal se consuma fie inainte de masa pentru o absorbtie cat mai buna, sau intre mese.

Este ideal sa folosit fructe si legume cat mai organice crescute fara pesticide. Totusi cum nu traim intr-o lume perfecta, unele legume absorb mai multe pesticide ca altfele conform unor statistici, si anume : telina, spanac, varza furajera sau nap, varza, salata verde, morcovii si castravetele (nu asa rau daca ii dati jos coaja). Aceste in special ar fi bine sa incercati sa le cumparati cat mai organic posibil.
Desi exista o gramada de retete de combinatii de sucuri de legume, este cel mai bine sa experimentati singuri si sa vedeti ce va place. La inceput pana va obisnuiti cu gustul puteti folosi lamai sau lamai verzi (lime) si ghimbir (nu foarte mult) pentru a crea un gust cat mai placut.

Bea sucul de legume imediat, sau se pastreaza-l foarte atent.

Din cauza ca procesul de stoarcere poate lua ceva timp cu totul de la pregatirea legumelor pana la spalarea storcatorului, de multe ori poate parea tentant sa facem mai mult odata.  In principiu sucurile proasta stoare sunt foarte perisabile si ar fi ideal sa fie baute pe loc, dar daca sunt tinute la frigider pot fi tinute 24h cu pierderi moderate in nutrienti.
Pentru e minimiza oxidarea sucului trebuie sa evitam cat mai mult contactul acestuia cu aerul (care contine 20% oxigen). Puneti sucul intr-un borcan de dimensiuni cat mai adecvate si il umpleti cat mai mult inainte de ai pune capac ca sa ramana cat mai putin aer. Si mai bine ar fi sa folosit o pompa de vid, caz in care il puteti stoca in orice recipient de sticla.
Ideal este sa il consumati pe loc sau in maxim 24 de ore.

Daca nu vreti sa va faceti sucurile puteti apela in Sibiu la Sucaria Lecca. Le-am incercat sucurile si sunt super. Le recomand daca ajungeti pe acolo.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.